"For at forlænge levetiden på dine Diaz smykker, anbefaler vi, at du løbende renser dem for at undgå ophobning af snavs."

Indhold, der kan skjules

Fem basale tips du bør følge fra du tager smykkerne i brug

Her er 5 basale tips, vi anbefaler at du følger, så snart smykkerne tages i brug:

  • Undgå direkte kontakt med vand og tag derfor dine smykker af når du vasker hænder eller går i bad.
  • Undgå at have dine smykker på, når du dyrker sport, gør rent eller sover.
  • Beskyt altid dine smykker mod hårde overflader, kemikalier, parfumer og cremer.
  • Opbevar altid dine smykker i den tilhørende smykkeæske- eller pose når de ikke er i brug.
  • Rens dine smykker jævnligt, når de trænger.

Er det normalt at mine sølvsmykker bliver mørke?

Det er helt normalt at dine smykker oxiderer, hvilket viser sig som mørke- eller misfarvede plamager. Det sker, når sølvet kommer i kontakt med ilt, vand eller andet snavs - eller når de ligger for længe uden at blive brugt.

Hvad betyder det, at et smykke er forgyldt?

Alle vores smykker er fremstillet i 925 sterling sølv som basemateriale. Det vil sige, at vores forgyldte smykker har fået en overfladebehandling og bliver ’dyppet’ i guld. Det er meget forskelligt fra firma til firma, hvor tykt lag guld der er tale om, samt farven på forgyldningen. Diaz Jewellery bruger 3-5 micron som sikrer et slidsikkert resultat, hvis man følger vores vedligeholdelsesanbefalinger. Vi er også rigtig tilfredse med den nuance guld vi forgylder med, da den hverken bliver for gullig eller rødlig.

Det er dog vigtigt at huske på, at forgyldning er en belægning og derfor med tiden vil slides af. Nogle vil opleve at det sker hurtigere end andre grundet at syreindholdet i kroppen kan fremprovokere processen. Vi får generelt virkelig god feedback på netop kvaliteten samt holdbarheden af vores forgyldning.

Rens smykkerne løbende

For at forlænge levetiden på dine Diaz smykker, anbefaler vi klart, at du løbende renser dem for at undgå ophobning af snavs. Når det er sagt skal man altid være påpasselig for ikke at slide unødvendigt på gulvbelægningen.

Tre nemme måder at rense dine smykker

Indhold, der kan skjules

Sølvrens

Den hurtigste måde at afhjælpe oxidering og de mørke plamager er med sølvrens. De kan for det meste købes hos din lokale guldsmed til omkring 100kr. Det fungerer også til forgyldte smykker.

Du dumper forsigtigt smykket ned i risten, drejer rundt, tager det op efter 30-60 sekunder, hvorefter det skylles i lunken vand. Sørg for, at smykket er helt tørt før du tager det i brug, eller ligger det i dit smykkeskrin. Med denne metode vil du for det meste opleve, at smykket skinner igen.

Vandbad

En anden måde at rense sine smykker på er ved selv at lave et lille vandbad derhjemme. Det gøres ved at blande lunkent vand med lidt neutralt opvaskemiddel. Smykket lægges i blød i et par minutter og skrubbes derefter forsigtigt i cirkulere bevægelser med en gammel og blød tandbørste. Hvis smykket har helt blanke overflader, så hver forsigtig når du skrubber, for at undgå ridser. Sørg igen for, at smykket er helt tørt før du tager det i brug, eller ligger det i dit smykkeskrin.

Mikrofiber- eller pudseklud

Sidste mulighed som vi anbefaler er, at rense smykkerne ved hjælp af en pudseklud og eller mikrofiberklud. Du kan for det meste også købe pudseklude specifikt til sølvsmykker hos din lokale guldsmed. Denne metode fungerer især godt til kæder. Man omfavner kæden med kluden, hvorefter den trækkes fra den ene ende til den anden. Sørg for at være forsigtig og undgå at hive for meget i kæde, da det kan beskadige låsefunktionen.